“BİRANIN GIDAİ KIYMETİ”
“Yarım litre bira ne gibi gıdaların kuvvetini verir” İşte cumhuriyetle birlikte başlayan ve önderliğini de M.Kemal’in yaptığı biracı rakıcı gençlik ve ayyaş toplum modeline yönelik çalışmaların en somut örneği. Daha ülkede kurulu doğru dürüst fabrika yokken M.Kemal İÇKİ fabrikasını açıyor ve ülkeye ALKOL ve İÇKİ gibi şeytanın en büyük hilesini sokmakta geç kalmıyor. İşte Müslüman halkı zehirlemek ve alkolik yapmak adına yapılan kara propaganda yılları. Aşağıda ise Atatürk Orman Çiftliğinde içki içen çocuklar var.O yıllarda biranın faydaları anlatılıp bugün çocuklara SÜT kampanyası yapılması gibi çocuklara BİRA kampanyaları yapılıyordu. Fotoğrafları twitter‘den paylaşan Mustafa Karadeniz’e teşekkür ediyoruz.
AĞLASANIZ DA ZIRLASANIZ DA SONUNA KADAR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK!
Benim 5 yaşındaki çocuğum ne kadar zorladıysam da bira içmiyor atama layık bir evlad değil çomar olacak belli ki evlatlıktan reddedip çocuk esirgeme kurumuna bırakacağım.
Helal olsun. O yıllarda biralar çok güzeldi. Şimdi Efes çıktı mayayı da bozdu hikmeti de. Biraya şeker kattı. Zehir gibi tadı oldu. Eskiden ilk bira fabrikası açıldığı zaman herkes merak içindeydi. Bira ne , tadı nasıl gibi sorular bütün akıllarda soru işareti oldu? Ama sonra her aile toplantısında içilmeye başladı. Bira bahçelerinde içildi. Ne güzel biralardı onlar. Alkolsüz olanlarını çocuklar içerdi malt içecek olması adına. Bir serinletirdi ki yaz günlerinde of ki ne of. Şimdi çıkan meyve suları olsun gazlı içecekler olsun biradan çok ama çok daha tehlikeli. Besin değeri diye bir şey de yok içinde üstelik. Haftalık eksik proteinimizi biralardan karşılardık. Eskiden bira bahçeleri de vardı her yerde. Artık onları da kapattılar. Ah eskiye özlem be özlem. Hey gidi günler!