İktidar cenahı yıllardır ağzına sakız yapmıştı Yeni Türkiye, ilk başlarda hepimiz heyecanlandık gerçekten yeni bir Türkiye inşa edebilir miyiz diye belkide bir çoğumuz ümitlendi. Ancak yıllar geçtikçe yeni Türkiye dedikleri şeyin bir aldatmaca olduğunu anlamış olduk. Meğer yeni Türkiye dedikleri şey yeni inşaatlar yeni ihaleler yeni rantlar yeni arsalar kupon araziler villalar rüşvetler yağmalarmış.
12 yıldır halkı yeni anayasa vaadiyle sürekli ayakta uyutan ve bu süre içinde kendi gemisini yüzdürme konusunda son derece mahir bir iktidar var karşımızda. Kendimizi düşmanlarımıza karşı bunca yıl savunduk ama dost bildiklerimize karşı nasıl savunabiliriz?
AKP rejimi bölgesel terör odakları ile içli dışlı, şahsiyetli dış politika diye diye bölgede müttefikimiz olabilecek tek bir ülke bırakmadılar. Erdoğan rejiminin dış politikada tek müttefiki Katar idi. Katar da İHVAN üyelerini kendi ülkesinden sınır dışı ederek Erdoğan rejimini yüzüstü bıraktı.
Yıllardır çözüm süreci denilerek terör örgütünün güneydoğumuzu gün gün işgal edişi karşısında sessiz ve bir o kadar da ihanet içinde olan iktidar cenahı artık tek meşruiyet kaynağı olarak halkın oyunu ortaya koymakta. Çünkü meşru olacak doğru dürüst ne bir iç nede bir dış politikaları kaldı.
Yukarıda ki manzara Yeni Türkiye’yi anlamanız için yeterli. İşid’in aylardır rehin tuttuğu vatandaşlarımızı yapılan pazarlıklar sonucu geri alıyor olmamız dahi büyük kahramanlık ve neredeyse bir destan olarak sunuluyor. Halk cahil olunca iktidar da bu kadar alçaklığı bir politika olarak ortaya koyma cüretini kendinde bulabiliyor.