Bir milletin yazısı ne kadar zor ise o milletin düşünce gücü o denli kavi olur.Bugün Çince dünyanın en karışık yazılarından dır. Yine bugün Çin içine kapalı halde asırlarca yaşadığı halde lisanının kuvve-i maneviyesi ile dünya ekonomisinde üretimde söz sahibi hale gelmiştir.
Rusya komünizm vahşetini yaşadığı halde Çin Mao ateizmine maruz kaldığı halde Almanya ikinci dünya harb-i umumisinden perişan vaziyette çıktığı halde elli sene geçmeden tekrar müreffeh seviyeye gelmişlerdir. Başkent Berlin’de tek bir sağlam bina kalmamıştır ikinci dünya savaşından sonra.
Biz o harbe dahil olmadığımız halde hala onlardan gerideyiz neden dersiniz? Çok basit. Bugün İngiliz ilkokullarında tam 500.000 kelime öğretilir. Almanya’da bu oran 350.000 civarındadır. Japonya’da bu oran 200.000 kadardır. Çok övülen şu Latin alfabesi ilkokullarımızda bu oran 35.000 civarı bir şeydir. Düşünemeyen çocuklar, iki kelimelik zihinler, basit lisan tahribatının izleridir.
Osmanlı’da okuma yazma ölçmeye gerek olmadığından kim biliyor bilmiyor araştırma gereği duymamıştır. Zira Çanakkale harbinden ailelerine Osmanlı Türkçesiyle mektup yollayan askerlerimizin nasıl el yazılarında ustalaşmış olduklarını biliyoruz.
Bugün laikler Latinceyi bizi ileri seviyeye getirecek diye getirdiklerini söylemekteler. Sorarım size ey güdük kafalı kemalist laikler!
Sizin bu Latinceniz bir Mehmet Akif üretebildi mi?
Bir Necip fazıl üretebildi mi?
Bir Yahya kemal üretebildi mi?
Bir Fuzuli üretebildi mi?
Bir Şeyh Sadi bir Baki bir Nedim üretebildi mi?
Siz ey kemalist tahribatçılar bu millet sizin bu zulümlerinizi nasıl unutsun?
Bu millet kaybettiği şanlı tarihine nasıl kavuşsun?
Bu vuslata birgün erecek bu aziz millet. Fakat siz orda olmayacaksınız ey kafasız laikçi kemalistler!
Selam ve dua ile
tarikçi yazar-k.gazioğlu